preloader
blog-image

Sāc dzīvot jau tagad!

  •  1237    
  •  2    
  •  17    
  • Published :

Atrast savu būtību vai sajust savu būtību vai kā citi mēdz teikt sajūti sevi.
Vai kā čuvaki saka atrast savu patieso būtību, dažiem tas būtu ļoti grūti, dažiem tas ir kopš dzimšanas.

Sēž cilvēks birojā, kāds kurš ir ļoti nomākts ar darbiem, pienākumiem, atbildību, uzņēmuma uzdevumi mērķi, viņš ir tik ļoti iekšā tik daudz konceptos ka ko līdz ir brīvs mirklis sev, tas tiek aizstāts ar jaunu domu, ko līdz šī jaunā doma izstrrādājās, izdomājas ierodas atkal jauna. Un tā pavadās stundas, dienas, var būt pat gadi... Kad pienāk brīvdienas šis cilvēks pat vairs nesaprot ko darīt un pieņem faktu ka brīvdienās ir jāatpūšas, un domas atkal parrādās cenšoties izdomāt, pareizāko veidu kā atpūsties, cenšās saprast ko nozīmē vai kā ietērpt šo domu. Un kad doma par ceļojumu, vai pastaigu, vai atpūtu ietērpjās, tad ir centies arī prātā pie šīs domformas pieturēties, ja notiks kaut kas neplānots vai ārpus šīs domas, tad sāksies panika vai satraukums.... Un šādi dzīvojot cilvēki galīgi aizmirst, vai pat nespēj niecīgi sajust to Sevi, To es dzīves prieks, dzīvība kas ir šeit līdzās un vienmēr. Kā mazi bērni, spēlējoties, tiem iedvesma aizstāj jauna ideja, jauna rīcība un tie tik spēlējās, priecājās, un vienmēr ir uzlādēti ar dzīves prieku. Tā prāts nomoka un aizved prom nodzīves mums pieaugoties aizzmirstībā par savu būtību....


Bet! Tu sēdi, tepat, varbūt lasi var būt smaidi, varbūt domā, varbūt priecājies,... Tava būtība ir tev līdzās. Ir brīdis kas veidojas kad viena doma beidzas, un kad nākošā doma vēl nav atnākusi, varbūt tas ir ļoti īs mirklis, varbūt citiem tas ir garāks mirklis. Centies šo brīdi bez domām nedaudz paildzināt, šo nemitīgo mašinēriju kas maļ un maļ to pašu domu mīklu, izslēgt nedaudz. Gribas teikt gaļas maļāmā mašīna... Lai izslēdzas, vai arī aprodies ka nepievērs tam uzmanību.

Nav doma ko tu nepaspēsi, nav doma kas tev sanāks vai nesanāks, nav doma kā ir pareizāk vai nepareizāk, kā vajadzētu vai nē... Nav domu šie ķekši aiz kuriem prrāts ņem mūsu uzmanību lai nedaudz pagaist..Ja tev izdoas to noturēt kaut nedaudz ilgāk, tad arī ķermenis sāktu beidzot uzelpot, un atlaisties... Ja izdotos vēl nedadz ilgāk tad arī skaņas un smaržas no apkārtnes nedaudz vairāk sajustos sadzurdētos. Un vienā brīdī vēl nedaudz un atlaižās visa šī gaļas malšana pa apli.

Kur tu esi un kas tu esi? Kur es esmu un kas es esmu... Es vēroju šo mirkli, es esmu šis mirklis, es vēroj kā doma cenšās atlavināties un novērrst man uzmanību no sevis. Šī jaukā miera stāvokļa. Es esmu šeit tepatās, kaut kur savā ķerrmenī, kaut kur sapņos, kaut kur šeit dzīvē, bet kas es esmu? Būdams ar sevi, šo būtības miera stāvokli, lai vai vētrās, nemieros, Šis miera stāvoklis šī mana būtība vienmēr ir klātesoša vērojoša un mierpilna, teju zinot ka vienmēr viss atrisināsies pats no sevis, nesatraucies! Bet būdams prom no sevis, pat viss vienkāršākajās epizodēs mierīgī mājās sēžot pie TV, var saburties domas, domas domas un lai vai kā nekas taču nenotiekas, bet šī domu maļamā mašīna ir nemitīgā nemierā pat tur kur nekā nenotiek.

Sajūti savu būtību, ik mirkli pie tās atgriezies ar dziļu ieeplu un izelpu. Ieelpo mieru, izelpo visas liekās nemitīgās domas ārā. Sajūti savu mieru, savu mierīgo ieelpu un mierrīgo izelpu, sajūti kā tev ķermenī sirds pukst. Sajūti šo fantasisko pasauli sev apkārt. Beidzot pamosties... Nav nekas par ko tev vajadzētu satraukties, vai uztraukties, sāc beidzot dzīvot! Ļauj lai dzīve ir kā ceļš kas tevi ved uz priekšu, nevis lauzies cauri džungļiem domādams kā būtu pareizāk. Ļauj lai ikas kas nāk pretīm tev ir dāvana, nevis nožēla ka tā negribēji, vai gribēji galīgi savādāk.

Pieņem šo dzīvi, šo skaisto sevi, ļauj šai savai skaisai būtībai beidzot notikties un padarīt sevi brīvāku no maļamās mašīnas.
Atceries pienāks tā diena kad būs jādodas prom no šīs pasaules, un vai tad vaicājot sev- Vai es vispār dzīvoju šodzīvi? Vai tikai malos un malos? Būs sirdī liels gandarījums ja spēsi atbildēt... Jā es šo dzīvi izbaudīju un nodzīvoju ar pilnu sirdi un prrieku! Nemalies apkārt sāc dzīvot jau tagad! Un sāc priecāties jau tagad... Ar vai bez visa tā no maļamās mašīnas kas tai šķiet būtu pareizāk.

Dzīvo Jau tagad! Esi tu pats unļauj prieka iedvesmai, sajūsmas iedvesmai tevi pavadīt, tevi uzmundrināt, tevi iedzirkstīt un tev iepriecināties!


  I like it

Add your comment: