preloader
blog-image

Brīvība

  •  628    
  •  2    
  •  1    
  • Published :

Es nudien vienmēr esmu domājusi, ka brīvībai ir nepieciešama drosme.
Pie šī fakta vienmēr pieminu savus senčus, kas kara laikā uzdrīkstējās mirt nesaucot vārdu, ko piesauca visi. Viņi stāvēka klusu līdz to locekļus sasēja striķos un vilka ziemā pa zemi.
Par viņiem ņirgājās, turēja būrī, atņēma mīļos un viņi joprojām cieta klusu.
Mana Anniņa mēdza stāstīt par vēstulēm un spēju just laikā, kad jušana tika nogriezta jau šūpulī ienākot. Viņa nezināja, kad ir dienas, kad priekam būt likums ļauj...ciet klusu, tā teica viņas māte un tēvs. Viņa tika izšķirta no vecākiem pusaudzes gados...un viņa tūdaļ pārlec uz Ervīnu, vīrieti, ko viņai bija ļauts mīlēt vien 5 dienas... piecas dienas...un pārējais ko viņa stāsta ir uguns pakrūtē, kas turēja viņu pie vārda- ciet klusu, bet esi brīva... Esi brīva jūtot savu Ervīnu, esi brīva domājot domas savējās, esi brīva mīlot un gaidot ilgās pēc mūžības saņemot to vienu vēstuli no viņa, ko Tu saņēmi pēc 7 gadiem, kad viņa vairs nav. Esi brīva, jo viņš taču Tavā sirdī ir vēl šobaltdien! Es saskauju baltos pēļos šo stāstu par brīvību pateicībā tiem, kas šo brīvību ir jutuši..
Šodien es domāju, cik interesanti... man tā arī neizdevās aiziet uz tik izslavēto filmu- Dvēseļu putenis, bet atsaucot atmiņā Annas stāstu, šķiet esmu tur bijusi... un tā sajūta saka...Dvēsele nav izputināma, viņa zin, ka ir brīva, viņa zin, akk, viņa zin visu. Un ik dienu tā noglāsta Tavu sirdi ar zīda spalvu..
Brīvībai ir nepieciešma drosme. Domāt, just, klusēt..
Brīvība ir arī vientulībā, arī priekos un skumjās. Brīvība nestrīdās un nepierāda, ka tā ir brīva.
Man šķiet, ka viss skaistais savā ziņā ir dziļi vientuļš un skumjš, jo tikai brīvībā notiek apzināšanās par to, ka Tu esi atnācis vientuļš savā būtībā, iekš Tevis esi tikai Tu pats. Un to, ko Tu redzi ārpusē Tu redzi tikai tapēc, ka Tevī ir telpa no kuras redzēt.
Brīvībā rodas māksla, mūzika, telpa mīlestībai, harmonijai...tāda, kura pieskaras arī citu sirdīm..

Šodiena ir lietaina un skaista...jo šodienai nav definīcijas kā būt. Šodienai ir pašai sava brīvība. ❤️

sirdī,
Linda❤️


  I like it

We like it ( 1 )


Add your comment: